8 Temmuz 2014 Salı

  |  Yorum yok  |  

Tango Dansı - Ateşli Dans

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ateşli bir dans olarak bilinen tango, Latin Amerika kökenli olup, Arjantin de gelişmiş ve şu an tüm dünya da severek uygulanan bir dans türüdür. En çok yaygın olan çeşidi, Arjantin tangosu olsa da Fin tangosu, Basit tango, Çin tangosu gibi değişik çeşitleri de vardır.

Tango Dansı

Tangonun ana teması; Aşk ve melankolidir. Bir kadın ve bir erkek tarafından icra edilen dans, dansçılar kadar izleyenleri de etkileyecek kadar büyülüdür.  Tango kelimesinin tam olarak bir manası olmasa da Latince dokunmak fiilinden türediği söylenmektedir ki, dokunarak ve hissederek yapılan bir dans olduğundan bu mana ile örtüşmektedir.

Tango ilk çıktığı yıllar da alt kesime ait bir dans olduğundan uzun süre aykırı bulunmuş, daha sonra sosyete tarafından benimsenmiş ve tanınmıştır. Üst kesimin ilgisini çeken tango zamanla salon dansı olarak anılmaya başlanmıştır.  Arjantin tango dansı belirli ritmlere sahiptir ve keskin hatlıdır. Yakın, keskin ve göz alıcı hareketleri yanında, tangoda kullanılan müziklerde çok önemlidir.

Tango günümüzde en çok dikkat çeken ve öğrenilmek istenen dans türü olduğundan, artık bir çok yerde kursları verilmekte, öğrenen öğrenciler arasında sık sık geceler düzenlenmektedir.

Siz de dansa ilgi duyuyorsanız ve boş vaktiniz varsa, kesinlikle tango öğrenmelisiniz. Hele ki bir partneriniz varsa, mükemmel bir hobi sizi bekliyor.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder