14 Ağustos 2014 Perşembe

  |  Yorum yok  |  

Evinize Stüdyo Kurmak

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Müzik yapmaktan hoşlananlar için bir ev stüdyosu kurmak çocukluktan beri kurdukları bir hayaldir. Bazıları için dinlemek sadece yetmiyor, o hoşuna gittikleri tınıları kendilerinin yaratabilmesi onlar için büyük bir haz kaynağıdır. Peki, bir ev stüdyosu kurmak çok mu pahalıya patlar? Aslında doğru bir araştırma ile hayır.

Evinize Stüdyo Kurmak

Bir ev stüdyosunu kurmaya başlamanız için olmazsa olmaz almanız gereken ilk malzeme hızlı bir bilgisayardır. Bilgisayarınızın hızlı olması takılmadan kayıt yapabilmeniz için ilk şarttır. Bunun haricinde yine sorun yaşamamanız için belleğinin ve işletim sisteminin yüksek olması gerekmektedir. Bir diğeri ise bilgisayarınıza yükleyeceğiniz ve yaptığınız müziklerin üzerinde oynama yapabileceğiniz profesyonel bir yazılımdır. Reklam olmaması adına herhangi bir marka söyleyemeyeceğim ama zaten piyasada dört tane yazılım vardır, bu şekilde istediğiniz herhangi birini seçip kullanmayı öğrenebilirsiniz.  Başka satın almanız gereken bir diğer cihaz ise ses kartıdır. Bu kart sayesinde vokalinizden ya da enstrümanlarınızdan çıkan ses sanal ortamda kalitesi düşmeden bilgisayarınıza geçecektir. Ses kartı ve diğer malzeme olan mikrofon seçimi ve bunların arasındaki uyumda çok önemlidir. Enstrüman kaydı almak için kondansatörlü mikrofon değil normal mikrofonları seçiniz. İyi ve kaliteli bir kulaklık almanız gereklidir ki, kayıtlarınızı yaptığınız esnada bu kulaklık sayesinde eş zamanlı olarak şarkınızı kaydettiğiniz durumda bilgisayar ortamında nasıl tınıdığını duyabilesiniz. Gelişen teknoloji ile artık saksafon gibi bilmediğiniz enstrümanları da çalabilmeniz için bir eğitim almanıza da gerek yok! Bir midi klavye alın ve ilgili yazılımında yardımıyla biraz da nota bilginiz varsa istediğiniz enstrümanı artık şarkılarınıza ekleyebilecek kadar çalabiliyor olacaksınızdır.

Elbette kaliteli bir stüdyo kurmanız pahalıya patlayabilir ama alacağınız malzemelerin ve aralarındaki uyum hakkında yeterli bir araştırma ve doğru yönlendirilmeyle çok kaliteli ses kalitesini yakalayabileceğiniz bir ev stüdyosu kurmak hiçte zor değildir. Eğer iyi bir ses kalitesi yakalamak istiyorsanız yapmak istediğiniz müzik türüne varana kadar enstrümanlar arasındaki bu uyum değişiklik gösterebildiğinden, öncesinde çok iyi araştırma yapmanız mutlaka ama mutlaka zorunlu bir şarttır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder