4 Ağustos 2014 Pazartesi

  |  Yorum yok  |  

En Çok İzlenen Yabancı Klipler

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yeni çıkan şarkıların ya da şarkıcıların tanıtımında, müzik videolarının önemi oldukça büyüktür. Ülkemizde hemen hemen her sanatçının çıkardığı albümleri ile birlikte çıkış şarkılarına çekilen klipleri de mevcuttur. Bu durum yurt dışında da aynı şekilde hatta daha da gelişmiştir. Öyle ki bazı yabancı sanatçılar, neredeyse albüm yapım aşamasında harcadıkları para kadar para harcayarak parçalarını en iyi şekilde tanıtacak klipler çektikleri bilinmektedir. Özellikle son zamanlarda yabancı müzik piyasasının da canlanması ile rekabetin artması, kliplere yapılan ödeneklerin artmasına sebebiyet vermiştir.

En Çok İzlenen Yabancı Klipler

2014 yılı ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de müzik piyasası açısından gelişmiş bir yıl olmuştur. Pek çok yeni şarkı, yeni albüm, yeni sanatçı ve yeni kliplerin ortaya çıktığı 2014 yılında, Youtube verilerine göre en çok izlenen yabancı müzik klipleri, sırası ile aşağıda yer almaktadır;

1- Shakira - La La La: Ünlü Brezilyalı yıldız Shakira'nın muhteşem dansı ile süslenmiş klip Youtube listesinin ilk başında yer alıyor. Şarkısında 2014 Dünya Kupası için ülkesine destek olan ünlü şarkıcı, klibin başından sonuna kadar izleyenlere güzel enerjiler yayıyor.

2- Pitbull - We Are One: Brezilya'nın 2014 Dünya Kupası Futbol Maçları için düzenlenmiş olan şarkının klibinde de Brezilya futbolundan karelere yer veriliyor.

3- PSY - Hangover: İlk olarak Gangnam Style şarkısı ile bir anda müzik listelerini alt üst eden PSY, daha sonraki parçalarında aynı başarıyı yakalayamasa da, en çok izlenenler listesinde üçüncü sıraya yerleşmeyi başarıyor.

4- Katy Perry - Dark Horse: Klibin ilk yayınladığı dönemlerde tepki gösterilen bazı karelerin düzeltilmesi ile bu günkü halini alan klipte eski mısırdan karelere yer veriliyor.

5- Enrique Iglesias - Bailando: Tanınmış İspanyol şarkıcının en başarılı şarkılarından olan Bailandoya çektiği klip Youtube izlenme oranlarına göre beşinci sırada. Şarkıda aşk ve dans etmekten bahsedilirken klibinde de bol bol dans ve dansçıya yer verilmiş.

6- Demi Lavato - Let It Go: Demi Lavato'nun duygusal şarkısına çektiği klipte çizgi animasyonlar ile hareketlendirme yapılmıştır.

7- Iggy Azalea - Fancy: Iggy Azalea'nın Youtube'ye göre en çok izlenen yedinci yabancı klibi olan Fancy'de şarkıcı derslerden bunalmış bir öğrenciyi canlandırıyor.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder