24 Şubat 2014 Pazartesi

,   |  Yorum yok  |  

Beyoncé

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Beyoncé (tam adı Beyoncé Giselle Knowles-Carter) Amerika Birleşik Devletleri doğumlu Pop ve R & B şarkıcısı, modacı, manken, yönetmen, oyuncu, yazar, yapımcı ve söz yazarıdır. 1981 yılında Houston, Teksas'ta doğup büyüyen Beyoncé, sahnelere ilk adımını 16 yaşında atmıştır. 1997 yılında kurulan ve albümü dünyanın en çok satan kız grubu olan Destiny's Child adlı grubun lideri ve kurucusu olarak dünya çapında daha 18 yaşındayken büyük ün kazanmıştır. Dünyanın en güçlü kadın vokalleri arasındadır ve tüm zamanların en iyi 7. vokali olma özelliğini taşıyor. Billboard Hot 100 listesinde 36 hafta ile en uzun süre 1. sırada kalan kadın sanatçıdır. Beyoncé, ilk çıkışını 2003 yılında Destiny's Child'a ara verdiği sırada, "Dangerously in Love" albümünü çıkararak yapmıştır. Albüm Billboard 200 listesine 1 numaradan giriş yapmış ve o yılın en başarılı albümleri arasında yer almıştır. Albümde yer alan  "Crazy in Love" ve "Baby Boy" şarkıları 10 haftaya yakın listelerde 1 numarada kaldı ve bu başarı, 2004 yılında kazandığı 5 Grammy ödülü ile sonuçlandı.


2005 senesinde Destiny's Child tamamen dağıldıktan sonra Beyoncé kariyerine yalnız olarak devam etme kararı alır. 2. albümü olan B'Day'i 2006'da çıkarıyor. Albüm Billboard'da ilk haftasından 1 numaralı albüm ve o yılın en çok satan albümü olmuştur. Albümde yer alan "Irreplaceable", "Deja Vu", "Ring the Alarm" ve "Beautiful Liar" listelerde en üst sıralarda yer alır ve Shakira ile düet yaptığı "Beautiful Liar" şarkısı, Billboard Hot 100'de 98 numaradan 3 numaraya atlayarak tarihin en büyük yükselişlerinden birini yapar. Ayni dönemde Beyoncé, elde ettiği başarılar ve sahnede aynı anda canlı şarkı söyleyip, dans edebilen tek şarkıcı olması nedeniyle Forbes, Billboard gibi dergiler tarafından 2006'da Queen B ! ( Kraliçe B ) lakabını almıştır.



Beyoncé, 2008 yılında 3. solo albümü olan I Am... Sasha Fierce'i çıkardı. Albüm, sanatçının diğer albümleri gibi Billboard'a 1 sıradan girdi. Albümün en fazla konuşulan ve o seneye damgasını vuran şarkısı "Single Ladies" haftalarca listelerin üst sıralarında kalarak Rolling Stones tarafından da 2008 yılının şarkısı olarak seçildi. Albümde yer alan "If I Were a Boy", "Diva", "Ego" "Halo" ve "Sweet Dreams" şarkıları da listelerde başarılı olmuştur. 2009 yılında ise Billboard tarafından "Yılın Kadını" seçildi.

2010 yılında Beyoncé "Telephone" şarkısında Lady Gaga ile düet yaptı. Bu düet, dünyanın en çok satan kadın düeti oldu.
2011 yılında ise "4" adını verdiği 4. albümünü çıkarmıştır. Albümün en beğenilen ve en çok gündemde kalan şarkısı Run the World (Girls) oldu.
Kendi adını taşıyan "Beyonce" albümünü ise 13 Aralık 2013 tarihinde piyasaya çıktı. Albüm önce iTunes üzerinden satışa çıkarıldı ve Türkiye dahil 130'dan fazla ülkenin iTunesında 1. sıraya çıkmıştır.



Aile Hayatı

Beyoncé 2008 yılından bu yana Amerikalı rapçi Jay Z ile evlidir ve Blue Ivy adında bir kızı vardır.


Albümleri

Dangerously in Love (2003)
B'Day (2006)
I Am... Sasha Fierce (2008)
4 (2011)
Beyoncé (2013)
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder