12 Temmuz 2014 Cumartesi

  |  Yorum yok  |  

Evde Gitar Öğrenilebilir Mi?

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Genelde çoğu kişi 14 – 16 yaşlarında gitara merak salar ve bir gitar edinir. Fakat gitarı edinmek mesele değil onu öğrenmek meseledir. Zaten işin maddi yükü de esas olarak burada başlamaktadır. Çünkü kursların ücretleri genelde gitarı almak için ödediğiniz parayı geçmektedir. Ancak kurslara ihtiyacınız kalmadan gitarı öğrenebilir misiniz?

Evde Gitar Öğrenilebilir Mi?

Kaan Tangöze: "Gitarı öğrenirken kursa gitmedim ama çevremde gitarı bilen, kurs alan arkadaşlarımız vardır. Kendim araştırarak ve onlara sorarak öğrendim."

Gördüğünüz üzere Avrupa Solo 2. Si olan Kaan Tangöze gitarı kendi araştırmalarıyla öğrenmiş. Daha böyle bir çok örnek sıralayabiliriz lakin sizi de örneklere boğmak istemiyorum.

Evet evde kendi imkanlarınızla bunu öğrenebilirsiniz çünkü kursun size katacağı şeyler bellidir. Temel gitar bilgileri ve metotları öğretilir ve birazda nota bilgisi verilir. Bunun dışında her şey sizin çalışmanıza kalmıştır. Artık günümüzde internetle birlikte bu temel bilgi ve metotlara ulaşmanız ise son derece kolay hale geldi. Yani kursun maddi yükünü altına girmek zorunda değilsiniz.

Bu temel metotları öğrendikten sonra ise yapmanız gereken şey ya nota bilgisi edinmek ya da tab okumaya öğrenmek olacak. Ben size tab okumayı öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü son derece pratik ve basit bir şeydir. Notayla aralarında ki fark ise; hiç duymadığınız bir şarkıyı notalara bakıp çalabilirsiniz. Ancak bir şarkıyı tablarına bakarak çalabilmeniz için o şarkıyı daha önceden dinlemiş olmanız gerekir. Tab okumayı 10 dakika da öğrenebilirsiniz. Tab okumayı öğrendikten sonra yapmanız gereken 3 şey var. Alıştırma, alıştırma ve alıştırma. Ne kadar çok alıştırma yaparsanız eliniz o kadar hızlı olacak ve istediğiniz şarkıyı son derece güzel, takılmadan çalabileceksiniz. Bu alıştırma süresi her şarkı için değişmektedir. Kolay şarkıları 1-2 günde mükemmele yakın çalabilecek seviyeye erişebilirsiniz. Lakin zor şarkılarda bu süre 1-2 haftaya hatta çok zor şarkılarda 1 ayı bulabilmektedir. Gördüğünüz üzere her şey sizin azminize ve isteğinize kalmış durumda. Çok çalışarak istediğiniz seviyeye erişebilirsiniz. İyi çalışmalar!

Not: Çoğu şarkının tabına internet üzerinden ulaşabilirsiniz, zaten bir süre sonra şarkıların tablarını kafadan çıkarmaya başlayacaksınız.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder