24 Temmuz 2014 Perşembe

  |  Yorum yok  |  

Müzik ruhun gıdasıdır

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci kısaca her şeyidir. Müzik insanı kendisinden alan hayallere kapılmaya yarayan bir sanattır. Müzik hepimizin yaşantı tarzını değiştiren bir uygulamadır. Kimisi arabesk sever kimisi pop müzik kimisi türkü kimisi de hiphop'u tercih etmektedir. Bu gibi tarzları da oluşturmaya yarayan müziktir. Örneğin; hiphop dinleyenler ile arabesk dinleyenleri bir getiremeyiz çünkü kendine ait tarz ve dinleme özelliği olduğu için bir tutamamaktayız. Müzik kategorilerinde en çok tercih edilen müzik türü "Pop" müziktir. Pop müziğin tercih edilmesi daha çok çağımıza uygun olduğu için pop severler tarafından sevilmektedir. Fakat müzik sadece pop müzikle bitmiyor. Müzik sadece bizim için popu andırmıyor müziği her yönüyle sevmeliyiz ki müziğe tutku ile bağlanalım müzikle kendimizi akraba gibi bir bağlılık haline getirelim. Günümüze kadar hangi sanatçılar geldi geçti. İşte insan o müziğe tutku,bağımlı olabilecek sevdalıları arıyor. Onlar için müzik olmasa hayat sanki onlara cehennemmiş gibi geliyor. İşte sanatçıların yaşadığı duyguyu bizlerde yaşayarak öğrenip ve ilerleyen dönemlerde de genç nesillere aktarmak gerekir.

Müzik ruhun gıdasıdır

Hayat o kadar acımasız ki en iyi dostunu bile kaybediyor insan, bazen yanında senin dertlerini paylaşabilecek birisi olmasa bile "Müzik olsun yeter" diyesin vardır belki de... İnsan her şeyini sonradan öğreniyor. Belki bir eş bir dost bulamazsın halinden anlayan birisi olmaz ama asıl seni anlatabilecek aklındakileri yorumlayabilecek içindeki sıkıntıları, hüzünleri bir bir dökebilecek, tarzını yaşattırabilecek bir şey vardır o da "Müzik".

Müzik o kadar bağımlılık yapan bir şey ki tıpkı oyuna nasıl bağımlı olursunuz da bırakamazsınız işte öyle bir şey, sanki bir cihaza bağlıymışsınız gibi her gün, her saat nerede olursanız olun yapamıyorsunuz di mi. Örneğin; sosyal medya sitelerinde takıldığınız zaman veya herhangi bir işle ile meşgul olduğunuz zaman içinizden: (burda bir şey eksik) diyerek kafanızda soru işaretleri oluşmaktadır. İşte o soru işaretlerini oluşturan tek şey müziktir. Boşuna dememişler "Hayat, ıstırap ve keder verirse sükuneti müzikte arayınız." İşte tıpkı size anlattığım gibi aşkın, derdin, ortağınız yoksa her şeyiniz müzik olsun. Müzik her gelene neşe veren bir sanat değildir mukaddes insanlara neşe veren bir uygulamadır. İnsanları derinden etkileyen ve insanın sinirlerini, psikolojilerini alıp götüren bir sanattır. Eğer gerçek bir neşe istiyorsanız o da müziktir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder