2 Temmuz 2014 Çarşamba

  |  Yorum yok  |  

Sirtaki Dansı

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sirtaki, tüm dünya’da severek icra edilen bir Yunan dansıdır. 1964 yılında ilk defa bir film için kurgulanan Sirtaki dansı, günümüzde çok ilgi gören bir dans türü haline gelmiştir. Özellikle ülkemizde, Yunan müziği severler tarafından tavernalarda sık sık sergilenen bir danstır.

Sirtaki Dansı

Her ne kadar kolay bir dans gibi gözükse de, kurallarına uygun şekilde oynandığı takdirde  kavranması zaman alabilir. Başlıca Sirtaki figürlerini sayacak olursak; vasiko, playa, kimata, gonia, kilit gibi figür örnekleri verebiliriz.

Özellikle Sirtaki tek başına yapılabilecek bir dans değildir. Dansı oynarken insan, muhakkak dayanabileceği bir omuza ihtiyaç duyar. Güzel bir Yunan şarkısı eşliğinde, kurallar bütünü ile oynanan bir Sirtaki izleyenleri hayran bırakır.

Kısaca hep söylendiği gibi, Sirtaki bir tutkudur, aşktır, sevgidir. Günümüz de özellikle ülkemizde birçok kurs yeri bu dansın inceliklerini öğretmekte, oldukça da ilgi görmektedir. Eğer bir dans öğrenmeye niyetliyseniz, tercihlerinizden ilkinin Sirtaki olmasını da öneriyoruz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder