4 Ağustos 2014 Pazartesi

  |  1 yorum  |  

En Çok İzlenen Yerli Klipler

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Müzik videoları, şarkıda anlatılmak istenen düşüncelerin tamamlanması açısından oldukça önemlidir. Bazı şarkılar, sadece sözleri ya da müzikleri pek bir anlam ifade etmezken, çekilen videolar ile oldukça anlamlı hale gelmektedir. Müzik videosu konusunda ülkemiz, diğer Avrupa ülkelerine henüz yetişememiş olsa da piyasada büyük emekler verilip hazırlanan kliplerin varlığı da göz ardı edilmemelidir.

En Çok İzlenen Yerli Klipler

2014 müzik klipleri bakımından oldukça verimli geçen bir yıl olmuştur. Bu yılın en çok izlenen müzik videolarının geneli yine hareketli şarkılara çekilmiş olan videolardan oluşmaktadır. Netd.com'un izlenme istatistiklerine göre 2014 yılının en çok izlenen müzik videoları, sırası ile aşağıdaki gibidir;

1- Listenin geneli hareketli şarkılardan oluşsa da yaklaşık 5.3 milyonluk izlenme oranı ile İrem Derici ve Kalbimin Tek Sahibine adlı şarkısı listenin en başında yer alıyor. Sevgiliye hitap edilebilecek en güzel şarkılardan olan bu duygusal şarkıya sakin ve güzel manzaralar eşliğinde çekilen bir klip eşlik ediyor.

2- Pop müziğinin sevilen isimlerinden olan Murat Dalkılıç'ın seslendirdiği, söz ve müziği Oğuzhan Koç'a ait olan şarkının klibinde şarkıcıya Finlandiyalı manken Heidi Hautanen eşlik ediyor.

3- Netd.com'un izlenme oranlarına göre listenin üçüncü sırasında Hadise ve en son klibi Nerdesin Aşkım yer alıyor. Klipte Hadise'nin tamamen izleyenlere geçen enerjisi ve her zamanki güzel halleri dikkat çekiyor.

4- Listenin dördüncü sırasında bir rekortmen, Demet Akalın ve Rekor adlı şarkısına çektiği klibi yer alıyor. Klipte şarkıcının doğumdan sonra eski formuna kavuştuğu gözlerden kaçmıyor.

5- Beşinci sırada duru sesi ile dikkat çeken genç şarkıcı Elif Yoldaş ve Aşk müzik videosu yer alıyor. Yaklaşık 650 bin izlenme oranına sahip klipte yaşanan ve biten bir aşk anlatılıyor.

6- Betül Demir ve Tarafsız Kalamıyor Aşk adlı şarkısına çekilen klip Netd.com'un listesinde altıncı sırada yer alıyor. Daha çok aydınlık ortamların ve açık renklerin kullanıldığı klip şarkının sözleri ve müziğin sakinliği ile tam bir uyum içinde bulunuyor.

7- Müzik listelerinde en çok dinlenenler arasında olan Ziynet Sali & Ozan Doğulu ve Naparsan Yap şarkısına çekilen klip de en çok izlenenler arasında yer alıyor. Klipte sürekli tartışan bir çift ve tartışmalardan bıkan kadının eşine çektiği rest anlatılıyor. Eğlenceli sahnelerin olduğu klip yazlık bir mekanda çekilmiştir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

1 yorum: