12 Ağustos 2014 Salı

  |  1 yorum  |  

Klasik Müzik Çalgıları

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Senfoni: Klasik dönem kavrayışına göre, orkestra için sanat formunda bestelenmiş dört bölümlü eserdir.

Senfoni Orkestrası: Senfoni gibi pek çok partili, gelişkin bir çalgı müziği formunun gereklerini, ses özellikleri bakımından seslendirip sunabilen geniş orkestra.

Oda Müziği: Küçük bir ses müziği topluluğu ya da çalgı topluluğu için bestelenen, ya da çalgı topluluğu için bestelenen ya da bu topluluklar tarafından seslendirilen müzik. Genellikle çalgısaldır.


Çalgılar dört ana dala ayrılır : Üflemeli Çalgılar, Telli Çalgılar, Vurmalı Çalgılar, Klavyeli Çalgılar.

Üflemeli Çalgılar'ın iki yandalı vardır. Nefesli Çalgılar yandalında, Tahta ve Bakır nefesli çalgılar bulunur. Tahta nefesli çalgılara örnek, fagot, klarnet, flüt ve obua, bakır nefesli çalgılara örnek ise, korno, trompet, trombon  ve tuba gösterilebilir. Havalı Çalgılar yandalında ise org ve akordeon bulunmaktadır.

Telli Çalgılar'ın iki yandalı vardır. Yaylı Çalgılar yandalında, keman, viyola, viyolonsel (çello), kontrbas, Çekmeli Çalgılar yandalında ise arp, gitar ve mandolin bulunur.

Vurmalı Çalgılar'ın iki yandalı vardır. Sesi belli olan vurmalılar Marinba, Slafon, Timpani, Kampana, Sesi belli olmayan vurmalılar ise üçgen, büyük davul, trampet ve zildir.

Klavyeli Çalgılarda piyano, org, klavsen ve glockenspiel bulunur.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

1 yorum: