11 Ağustos 2014 Pazartesi

  |  Yorum yok  |  

Müzik nedir?

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Müzik nedir? Kimileri için sesin gırtlaktan geçerken uğradığı titreşimler sonucu çıkan ses, kimi için kuru gürültü, kimi için rüzgârın esişi, kimi içinse tıngırdattığı bir enstrümandan çıkan ve duyulan ses dalgalarıdır. Bu örnekleri istediğimiz kadar da çoğaltabiliriz çünkü tıpkı güzellik kavramı gibi insanlarında müzikten anladığı ve algıladıkları farklıdır.

Müzik nedir?

Müzik insanın kendisiyle barışık kalmasını sağlar, ister hızlı ister yavaş tempoda olsun kişi o esnada bulunduğu ruh haline göre herhangi bir tempoda kendini bulacaktır ve bir kez buldu muydu... İşte o vakitten sonra dünyada her şey bir yanadır... Çünkü artık insanoğlu sadece kendisiyledir ki tüm canlı varlıklar arasında bu kadar egosunu bastıramayan tek tür olduğumuzdan bu bizim için yaratılması gereken, kendimize tanıyabileceğimiz en harikulade fırsatlardan biridir. Tüm bunlar psikolojik etkilerdi, peki ya gerçekten kanıtlanmış, ispatlanmış etkileri? Hiç kulaklıklarınız kulaklarınız da halka açık bir alanda yürüdünüz mü? Dinlediğiniz müziğin temposuna göre adımlarınız hızlı veya yavaştır. Sadece duyduğunuz tempo bile fizyolojik olarak dışarıdan gözlemlendiğinde çok belirgin bir fark yaratırken sizce de farkında olmadığımız başka etkiler var mıdır? Bacaklarınızda olduğu gibi nefes alış verişinizi etkilemektedir ki bunun sonucunda kalp atışlarınız, bunun sonucunda da nabzınız ve nabzınız sonucunda da vücut ısınıza kadar uzayacak zincirleme bir etkileşime yol açar. Hemen hemen hepiniz klasik müzik dinletilen ineklerin daha fazla süt verdiği deneyden haberdarsınızdır, işte bu durum biz insanlar içinde geçerlidir.

Siniriniz mi bozuldu? Keyifsiz misiniz? Hemen yakınınızdaki bir radyoya yönelin, kanallar arasında biraz gezinin ve hoşunuza giden herhangi bir tınıda durun ve gözlerinizi kapatıp arkanıza yaslanın... Müziğin rengârenk dünyasına kendinizi bırakıp, müziğin sihirli ama bir o kadar da iyileştirici etkileri bırakın vücudunuza kulaklarınızdan girsin...
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder