30 Temmuz 2014 Çarşamba

  |  Yorum yok  |  

Müzik niçin dinlenir?

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Müziğin her türlüsü insan psikolojisi üzerinde bir etki yaratır. Müziğin morali düzeltmede ve kişinin kendini iyi hissetmesine önemli yararı vardır. Günümüzde tıpta da ruhsal ve fiziksel hastalıkların tedavisinde müzik kullanılarak hastalar üzerinde olumlu gelişmeler sağlandığı saptanmıştır.Müziğin beyindeki sinirleri harekete geçirdiği düşünülmektedir. İnsanoğlunun varoluşundan bu güne müzik varlığını her çağda devam ettirmiştir. Yapılan araştırmalar müzik dinleyerek endorfin hormonunun yükseltilebildiğini ortaya çıkarmıştır. Müzik bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi strese karşı da koruyucu bir görev üstleniyor.

Müzik niçin dinlenir?

Her enstrüman kendine göre bir frekansa ve tınıya sahiptir.İşte müziğin şifa olması buradan kaynaklanıyor. Vücudumuzdaki organlarımızın da kendisine göre bir ritimle çalıştığı bilinmektedir. Çıkardığı titreşimler insan vücuduna en yatkın olan müzik aleti flüttür. Klasik müzik ile piyona ayrılmaz ikilidir. Klasik müzik rahatlatma ve gevşetme etkisine sahiptir. Bebeklere klasik müzik dinletilmesi bu yüzden önerilmektedir.

Müzik; hafızayı güçlendirmeye yardımcı, öfke kontrolüne faydalı,sinirleri yatıştırmaya yardımcı ve yorgunluğu azaltmada, vücudu dinlendirmede etkilidir. Müzik ve dans vazgeçilmez ikilidir. İlkel topluluklarda iletişim çeşitli sesler çıkararak oluşturdukları ritimler ve danslarla sağlanırdı. Müzik ve dans birlikte kullanılarak kişiye estetik duygu aşılar. Bedensel ve ruhsal gelişimdeki artıları ile kişinin kendi varlığının ve yeteneklerinin farkına varmasını sağlar.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder