4 Ağustos 2014 Pazartesi

  |  Yorum yok  |  

En Çok Dinlenen Yabancı Şarkılar

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Müzik ruhun gıdasıdır. Pek çok kişi yerli, yabancı ayırt etmeden kulağına hoş gelen tüm müzikleri dinlemektedir. Gerçekten de insanın müziğin ritmine ayak uydurması, müzik ile coşması için şarkıda geçen sözlerin anlamını bilmesi gerekmemektedir. Öyle ki çoğu yabancı şarkıyı dinlediğimizde, anlamını bildiğimiz kendi dilimizdeki şarkılara oranla daha çok zevk alırız. Tarz olarak aynı olsa da kullanılan dilin yapısı ve müzik notalarını oluşturan kişilerin farklı yaşam tarzlarına göre şekillendirilen bu şarkılar, yabancı dinleyenlere daha farklı gelmektedir.

 Ülkemizde son yıllarda yabancı müzik dinleme ve yabancı şarkılara olan ilgide artış gözlenmektedir. Fuar, ürün tanıtım alanı, mağaza gibi halka açık yerlerde genel olarak hareketli yabancı müziklerin kullanıldığı görülmektedir. Özellikle gençlerin yabancı şarkıcılara ve onların şarkılarına olan ilgisi gözle görülür şekilde artmıştır. Peki, gençler bu yıl en çok hangi yabancı şarkıları dinlemişler? İşte Youtube'de video izlenme oranları ve pek çok yabancı müzik listesine göre 2014'ün en çok dinlenen yabancı şarkıları;

En Çok Dinlenen Yabancı Şarkılar

* Katy Perry - Dark Horse: Müzik piyasasına ilk olarak 2007 yılında giriş yapan genç şarkıcı, 2014 yılına damgasını vuran sanatçılardan olmuştur. Başarılı pop şarkıcısı bu şarkısında sevgilisine seslenip onun için en iyi sevgilinin kendisi olacağını vurguluyor.

* Shakira - Dare (La La La): Brezilyalı başarılı pop yıldızının 2014 yılında en çok dinlenen çalışması Dare olmuştur. Kıvrak dansları ve şarkılarındaki Brezilya melodileri ile dünyaca tanınan güzel sanatçı bu şarkısında sevgilisine iyi yönde meydan okuyup ona sahip çıkması için bir nevi kışkırtmaya çalışıyor.

* Pharell Williams - Happy: ABD'li prodüktör ve rapçinin 2014 yılında en çok dinlenen şarkısı olan Happy, tüm kötü olaylara ve çirkinliklere rağmen mutlu olmanın mümkün olduğunu anlatan bir şarkıdır.

* İndila - Derniere Danse: Fransız söz yazarı ve şarkıcı olan İndila, 2014 yılının Şubat ayında çıkardığı Derniere Danse yani Son Dans şarkısı ile tüm dikkatleri üzerinde toplamayı başarmıştır. Ayrınılan sevgilinin ardından duyulan üzüntünün anlatıldığı şarkı, Fransa'nın en bilinen iki büyük listesinde ilk sıralarda yer almış olup ülkemizde de son zamanların en çok dinlenilenleri arasına girmeyi başarmıştır.

* Pitbull & Kesha - Timber: Alanlarında gayet başarılı olan iki sanatçının birbirleri ile diyalog şeklinde söyledikleri şarkı, pek çok gencin dilinde düşmemekte ve beğenilerek dinlenmektedir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder