4 Ağustos 2014 Pazartesi

  |  Yorum yok  |  

En Çok Dinlenen Yerli Şarkılar

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Müzik, pek çoğumuzun günlük hayatında aktif olarak rol oynayan bir olgudur. Evde iş yaparken, iş yerinde, yolda, okulda, toplu taşıma araçlarında ve daha akla gelebilecek her yerde müzik dinleyen birilerine rastlamak mümkündür. İnsanların hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olan müziğin de kendine özel piyasası bulunmaktadır. Bu piyasa son zamanlarda biraz kalabalıklaşsa da özellikle dinlenen belli başlı şarkıcılar ve şarkıları her zaman olduğu gibi üst sıralarda yerlerini almaktadır.

2014 yılının geride kalan bölümlerine baktığımızda yerli müzik piyasasında çok sayıda yeni albüm ve yeni şarkıcının ortaya çıktığını görmekteyiz. Bu albümlerden bazıları daha şarkılarını tanıtma fırsatı bulamadan ne yazık ki piyasadan geri çekilmek zorunda kalmakta, bazıları ise kısa sürede hem kendini hem de sahibi olan kişiyi milyonlara tanıtma fırsatı yaratmaktadır. Bu yılın en çok dinlenen şarkıları arasında bu tip şarkılara rastlamak mümkündür.

En Çok Dinlenen Yerli Şarkılar

2014 yılında şu ana en çok dinlenen şarkıları merak edenler için TTNET Müzik'in popüler play listinden ilk 10;

1- İlk sırada mankenlikten şarkıcılığa geçtiği ilk günlerden itibaren zirveden ayrılmayan Demet Akalın ve Rekor adlı şarkısı yer alıyor. Hareketli ve dinleyenin içini kıpır kıpır yapan Demet Akalın şarkılarından olan Rekor, kısa sürede adı gibi dinleme rekoru kırmıştır.

2- TTNET Müzik'in listesinde ikinci sırada daha çok İzmirli şarkısı ile tanınan Berkay yer alıyor. Slow-hareketli arası dinlemesi hoş bir şarkı olan İnanırım ile ikinci sırada yer alan Berkay, bu şarkıda bir ayrılığın ardından pes etmediğini anlatıyor.

3- Türk pop müziğinin başarılı erkek sanatçılarından olan Özgün Öpücem adlı şarkısı ile üçüncü sırada karşımıza çıkıyor. Özgün'ün tempolu şarkılarından olan Öpücem yazın tadını çıkarırken dinlenebilecek en güzel şarkılardan.

4- Aranjör ve Dj Ozan Doğulu ile başarılı sanatçı Ziynet Sali'nin ortak şarkısı Naparsan Yap, TTNET Müzik listesinde dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye'nin önde gelen aranjörlerinden olan Ozan Doğulu'nun düzenlediği parça gece kulüpleri ve eğlence mekanlarında sık sık çalınmaktadır.

5- Müzik piyasasında ilk olarak hareketli şarkıları ile kendini tanıtan İrem Derici, ardından Kalbimin Tek Sahibi adlı slow şarkısı ile yaza damgasını vurmuştu. Güzel sanatçının en son şarkısı olan Bir Miyiz, listede beşinci sırada yer almaktadır.

6- Söz yazarı ve aranjörlüğün ardından kendi parçalarını seslendirerek müzik piyasasında daha aktif olarak bulunan Sinan Akçıl ve en son şarkısı Tabi Tabi, listede altıncı sırada yerini almaktadır.

7- Sakin şarkıları ile pek çok kişinin hayranlığını kazanan Yalın, Yeniden adlı şarkısı ile TTNET Müzik Popüler Playlist'inde yedinci sırada yer almaktadır.

8- Türkiye'nin en başarılı erkek pop müzik sanatçılarından Murat Boz ile yine aynı şekilde başarılı olan Gülşen'in birlikte seslendirdikleri İltimas, pek çok müzik listesinde olduğu gibi TTNET Müzik listesinde de ilk 10' da yerini almaktadır.

9- Listenin dokuzuncu sırasında ise Nazan Öncel - Tarkan ikilisi yer almakta. Hadi O Zaman isimli şarkıları ile büyük beğeni kazanan ikili kısa sürede müzik listelerinde yerlerini almaktadır.

10- Listenin onuncu sırasında ise hareketli şarkısı Köle ile Aydın Kurtoğlu bulunmaktadır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder