4 Ağustos 2014 Pazartesi

,   |  Yorum yok  |  

En Çok Satan Albümler

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Günümüzde şarkı söyleyen sanatçıların başarıları, albüm satışları ile doğru orantılı olarak değerlendirilmektedir. Oysa ki her ne kadar korsan CD ya da izinsiz indirme işlemleri engellenmeye kalksa da bunların varlığı, albüm satışlarını doğrudan olumsuz olarak etkilemektedir. Buna rağmen, bir sanatçının ciddi anlamda hayranı olan kişiler, korsan ya da izinsiz yollara başvurmadan, doğrudan o sanatçının albümünü orijinal olarak satın almaktadır. Bu nedenle, sanatçıların albüm satışları, onların gerçek hayranlarının sayısını göstermektedir.

En Çok Satan Albümler

2014 yılı, müzik piyasası açısından geçtiğimiz yıla göre daha hareketli ve bereketli geçmektedir. Özellikle yaz döneminde piyasaya çıkan albümler, satış rekorları kırıp hem sanatçıyı hem de sanatçının hayranlarını memnun etmektedir. Bu yıl en çok satılan albümler, hareketli parçaların ağırlıkta olduğu albümlerdir.

Ülkemizde yeni çıkan albümlerin pek çoğu ilk olarak D&R'da satışa sunulmaktadır. Bu nedenle D&R, albüm satışı denilince ilk akla gelen kuruluşlardandır. D&R'nin 2014 albüm satışlarına göre ilk beşi aşağıdaki gibidir;

1- "130 Bmp Moderato" adlı albümünde Model, Kenan Doğulu, Ece Seçkin, Sezen Aksu, Gülşen, Ziynet Sali, Özlem Tekin, Mustafa Ceceli, Şebnem Ferah, Yonca Lodi, Burcu Güneş ve Ebru Gündeş gibi isimler ile çalışan Ozan Doğulu, emeklerinin karşılığını albüm satışları ve beğeniler ile almıştır.

2- 18 Şubat'ta beşinci albümünü sevenleri ile buluşturan Sıla, D&R satışalarına göre ikinci sırada yer alıyor. "Yeni Ay" adını verdiği 10 şarkılık albümü ile sevenlerinin beklentisini karşılayan Sıla, şarkılarının demolarını da ayrı bir CD ile hediye ediyor.

3- Ön hazırlığı 2 seneyi bulan "Daha Derine" adlı albümü ile Murat Dalkılıç, listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Beğenilen sanatçının üçüncü albümü olan Daha Derine'de 6'sı kendisine ait 14 adet şarkı bulunuyor.

4- Çıkış parçası "İlahi Adalet" olan ve toplam 16 şarkının yer aldığı Rekor albümü ile Demet Akalın, 2014 yılında en iyi satış yapılan dördüncü albüme sahip oluyor. Sevenlerinin her albümü merakla beklediği sanatçı bu albümünde, Gökhan Özen, İdo Tatlıses, Burak Yeter, Erden Kınay, Fettah Can gibi pek çok ünlü isimle çalışarak başarısına başarı katıyor.

5- 2013 yılında ödül rekortmeni olan Mehmet Erdem, bu yıl da albüm satışı ile üst sıralarda yer alıyor. "Hiç Konuşmadan" adını verdiği 10 şarkılık albümünde yeni şarkıların yanı sıra, yeni ve kendine has düzenlemeler ile Barış Manço'nun Gibi Gibi, Ahmet Kaya'nın Kum Gibi, Erkin Koray'ın Aşkımız Bitecek ve Tanju Okan'ın Kadınım adlı şarkılarını seslendirerek yeniden can vermiştir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder