6 Ağustos 2014 Çarşamba

  |  Yorum yok  |  

Halk için Müzik

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Günümüzde bazı insanlar giderek parayı tanrıları yerine koymaya başlamışken ekranda görünme sevdalısı sanatçıların da bu kaygıyla ürettiklerinin aksini söyleyebilecek kimse yoktur sanırım. İnternetin gelişmesiyle sanatçıların ürettikleri eserleri barındılar CD ve benzeri diğer teknolojik malzemelerin satın alımları giderek düşmeye başlamıştır. Gelirlerinin çok büyük bir kısmını bu satışlardan elde eden sanatçılar artık ister istemez ya da seve seve (!) diyelim biz ona, müziği halk için yapmaya başlamışlardır. Yani en azından onların ekranlarda verdiği demeçlerden bunu duyuyoruz.

Halk için Müzik

Ben pek de inandırıcı bulmuyorum bu söylemlerini çünkü yıllardır bu satışlar üzerinden bu kadar gelir sağlayıp da yardıma muhtaçlara veya onlar için çalışan sivil toplum kuruluşlarına bağış yapan sanatçıların sayısı iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar azlar. Ama şimdi youtube, soundcloud, vimeo ve bu tarzda yayın yapan sitelerin çoğalmasıyla bir anda çok istekle (!) yaptıkları sanatın kendileri veya sanat için değil de halk için olduklarını söylemeye başladılar. Bu durum aslında biraz işime gelmiyor değil, sevdiğim bir sanatçı da olsa yaptığı albüm, single çok iyi olmayabiliyor. On beş şarkıdan oluşan bir albümde sadece beş şarkı için niçin o kadar para vereyim? iTunes diye Apple Inc.’in geliştirdiği yeni bir sanal ortam var mesela… İlla desteklemek istiyorsam beğendiğim sanatçıyı, vakit buldukça Youtube aracılığıyla yeni albümündeki yeni şarkılarını tek tek dinliyorum ve sonra beğendiklerimi iTunes’a giriş yaparak tüm albüme para vermeden sadece sevdiklerimi ödeyerek satın alıyorum.

Oldum olası hep sanatın sanat için değil de halk için yapılması daha anlamlı bulmuşumdur şimdilerde ise adeta zevkten dört köşe olmuş durumdayım. Hızla gelişen teknoloji sayesinde artık sanatçılar istemeseler bile halk için sanat yapmak durumundalar.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder