2 Ağustos 2014 Cumartesi

  |  Yorum yok  |  

Müziğin İnsan Hayatındaki Etkileri

-- Sponsorlu Bağlantılar --
''Müzik  ruhunun gıdası gibidir.'' sloganıyla başlayacağım sözlerime; müziğin insan yaşamındaki yeri ana rahminde başlar. Ana rahmindeki çocuk gerek annenin kalp atışları gerekse dışarıdan anne vasıtasıyla aldığı sesler uygun olarak ritm tutmasıyla başlar. Şöyle ki annelerimiz bizleri bebekken uyutmak için ninni söylerler, müzik her çeşidiyle mutlaka yanı başımızda yer almıştır.Evde, sokakta,alışverişte, spor yaparken birçok yerde hep müzikle birlikte iç içe oluruz.

Müziğin İnsan Hayatındaki Etkileri

İnsanoğlu her an müzikle iç içe olduğu için çeşitli davranışlar sergilemektedirler. Bunlar; Dinlenme, oynama, tıngırdatma, çalma, söyleme gibi bu davranışların gelişim sebebidir müzik. Her insan hayatının her alanında müziğin türlerini bulur yaşar ve yaşatır. İnsanın kendine uygun bulduğu , ruhunu dinlendirdiği, mutlu olduğu,onu uzaklara götüren, hüzünlendiren,sevincini paylaştığı,yalnızlığını dinlediği müzikleri muhakkak bulur ve hayatının bir parçası haline getirir.

Bireyler müzikle yaşadıkları için farklı anlamlarda da kendilerini geliştirme fırsatı elde ederler bunlardan bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz;

-Bireylerin boş zamanlarını zevkli uğraşlarla değerlendirme.
-Bireylerin duyma, hissetme gibi duygularını ortaya çıkarma.
-Bireylerin sesini ses üretmedeki etkili verimini belirlemede.
-Bireylerdeki yaratıcı gücü ortaya çıkarma öz güven sağlama gibi önemli duyguları oluşturmada.
-Bireyler toplu ortamlarda bulunmalarından dolayı paylaşma duygularıyla bütünleşmelerini sağlama gibi önemli etkenlerde bulunur.Tabi bunlar gibi binlerce etkene sebep olur müzik, bunlar sadece en net ortaya çıkardığı görüntüdür.

Bütün bu düşüncelerden yola çıkarak, müziğin evrenin ve insanın temeli olduğunu görürüz. İnsan yaşamında müziğin önemini ve yerini asla görmezden gelemez. Bu veriler bize zaten yaşamın her yerinde var olan müziğin, her yerde her alanda karşımıza net olarak çıktığını onu doğru algılamak, doğru duygularla dinlemenin gücünü net olarak gösterir. Çok uzağa değil adımlarımızdaki ritm bile bize müzik yolunu açar. Bütün ömrünüzün müzikle geçmesi dileğiyle..
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder