2 Ağustos 2014 Cumartesi

,   |  Yorum yok  |  

Gitar ve çeşitleri

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Gitar parmak veya pena ile çalınan telli bir çalgı türüdür. Sekiz şekline benzemektedir. Tüm gitarlar genellikle 6 telli olmaktadırlar. Gitar, hemen hemen her müzik türünde kullanılabilir.

Gitar türleri; klasik gitar,akustik gitar,elektro gitar, bas gitar, perdesiz gitar, yedi telli gitar, lap steel gitar, weissenborn gitar, 12 telli gitar ve jazz gitardır. Gitar; sap, köprü, eşik, manyetik, pasif manyetikler ve aktif manyetikler ile tremolo kolundan oluşmaktadır.

Gitar ve çeşitleri

Klasik gitara diğer gitar türlerinin atası da denilebilir. Bu klasik müzik aleti genellikle parmak ile çalınır. Klasik gitarda sağ el daha fazla kullanılır. Gitarda sağ el kullanılarak farklı harmoni ve ritimler oluşturulabilir. Akustuk gitarın görünüşü de klasik gitara benzemektedir; ancak, gövdesi biraz daha şişman ve basıktır. Akustuk gitarlar çoğunlukla pena ile çalınmaktadır. Daha ziyade rock,blues ve caz müzikte kullanılır.

Elektro gitarın kısımları ile diğer gitarların kısımları aynıdır. Bas gitarın çalışma şekli elektro gitara benzemektedir. Perdesiz gitar ara sesleri vermek için yapılmıştır. Normal gitara çok benzemesine rağmen farklı bir sese sahiptir.

Lap steel gitar, Hawai yöresine ait bir müzik aletidir. Genellikle kucakta çalınmaktadır. Çalan kişinin sol eline taktığı bir metal yardımı ile tellere dokunması ile çalınır. Yedi telli gitar klasik gitarda bulunan altı ana telden hariç bir kalın veya ince telin daha eklenmesi ile oluşur.

12 telli gitarlar genellikle çelik teller kullanılan, folk, blues ve rock and roll tarzı müziklerde kullanılan gitar türüdür. Weissenborn gitar Los Angeles'ta 1920 ve 1930' larda Hermann Weissenborn tarafından üretilen bir tür lap slide gitardır.

Jazz gitar ise genellikle caz müzik türünde kullanılan geniş gövdeli bir gitar çeşididir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder