1 Ağustos 2014 Cuma

  |  Yorum yok  |  

Müziksiz Bir Yaşam Nasıl Olur ?

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sevdiğimiz arzu ettiğimiz araştırıp kavramaya çalıştığımız her şeyin ardında hareket yatar. Güzelliklerin ilham kaynağı olduğu her durumda müzik vardır. Durup kendinizi dinlediğinizde bile belirli organların hal ve hareketlerin ritmini duyacaksınız. Düşünsenize nefesiniz bile ses gibidir , bu durumda müziği hiç bir alanda yok sayamayız. Yani insanlar sürekli olarak bir müzik aleminin içerisindedir. ''Müzik ruhun gıdasıdır.'' sözü aslında insanların müziksiz bir hayat kuramayacakları ve yaşamlarını müziksiz geçiremeyeceklerinin bir ifadesidir.

Müziksiz Bir Yaşam Nasıl Olur ?

İnsanlar yedikleri yiyeceklerden bile gıda aldıklarını bildikleri için yeme içme eylemini sürekli yaparlar. Bunun sonucunda gıda aldığını mutlu olduğunu bildiği müziksiz nasıl yapabilirler.

Müziğin insanlar üzerinde etkileri çok fazla olduğu için insanları müziksiz düşünmek yersiz olacaktır. Bütün sanatlar içerisinde yapısı gereği insan duygularını en çok etkileyen en çok belirten tamamen avucunun içene alan müziği var olduğunu bildiğimiz halde yoksayamayız.

Fark edilmese bile yaşamın vazgeçilmez bir parçası doğal unsurlarındandır . İnsanlar daha doğmadan annesi yoluyla müzikten etkilenir ve daha sonrasında da onunla büyümeye, uyumaya başlar evet ninniden bahsediyorum bebeklerin uyuma aracı, gelişimlerini sağlamak için uyumaları gereken bebekler için ninni en büyük etkenlerdendir. işte hiç bir şey müzik kadar hayatımızda kocaman yer kaplamıyor. Müziklerde yer alan sözler bir çok duygunun karşılığıdır. İnsanlar duygularını her alanda ele aldıkları için müziksiz yaşamaları imkansızlık olarak ortaya çıkar.

İnsanoğlu her an müzikle iç içe olduğu için çeşitli davranışlar kazanırlar. Müzikle dinlenme, müzikle çalışma, müzikle yürüme, müzikle uyuma, müzikle eğlenme kendini geliştirme gibi kapsamlı konularda müzik insanlara yardımcı olur. Müziğin ritmine göre ruh halimiz bile değişiklik gösterir.

Güzellikler insanı hep kendine çeker bu bilindik bir şeydir. Müzik bu kadar güzel olmasa insanların yaşamlarına başladıkları ilk andan itibaren onlarla birlikte olur muydu? İnsanlar için müzik hayatın olmazsa olmazıdır..
-- Sponsorlu Bağlantılar --

0 yorum:

Yorum Gönder